Les pluges al món

Mentre llegeixes aquesta entrada en alguna part del món esta plovent i això és perquè el cilce de l'aigua mai s'atura. Graciés  al vent, les diferents temperatures, els corrents i altres factors ambientals que condicionen les pluges.

No cal explicar tot el procés perquè ja el coneixeu però fem un repàs ràpid: el sol escalfa l'aigua del mar i aquesta s'evapora i puja en forma de vapor d'aigua fins acumular-se i convertir-se en núvols; amb els corrents de vent els núvols arriben fins a les muntanyes o zones més fredes i arriba un moment que perd temperatura i comença el que anomenem pluja.

En el món hi ha zones molt variades que condicionen que 
plogui o no. Per exemple en les zones desèrtiques és molt complicat trobar precipitacions per les seves característiques terrenals. En canvi si canviem de zona i marxem al tròpic (o qualsevol zona de clima tropical) no trobarem setmana en la que la pluja no estigui present o en el seu defecte no trobarem èpoques de sequia. 

I totes aquestes zones ja estan ben definides per tos els estudis realitzats per científics i més persones especialitzades. Ja que no només es basa en la temperatura o qualsevol dels factors nombrats abans sinó que la rotació de la terra, la seva posició i els cicles tranlatoris... 


Mirant al passat i comparant que les antigues civilitzacions realitzaven rituals, danses o sacrificis per fer que plogui ens donem compte de que actualment tenim satèl·lits al voltant de la Terra que en temps real envien informació sobre la situació de les pluges i bancs de núvols. De forma que cada dia tenim a les notícies un espai dedicat al temps i on el meteoròlegs fan les prediccions i així informen a l'espectador. 




Quan has de marxar de vacances, ¿Qui no mira el temps que farà per tal d'escollir una setmana solejada?

Fonts: Eltiempo, Esacademic

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...