Tormenta de lluvia sobre el mar

Jhon Constable va ser un pintor angles de paisatges. La regió de Suffolk va ser el tema preferit dels seus paisatges, fins el punt de que l’àrea del Valle de Dedham, en aquesta regió, es coneix com “el país de Constable”. Ell solia pintar quadres amb llum de la natura,pau i amb felicitat, però tot això va canviar quan va morir la seva esposa, va provocar un canvi seriós en les seves obre. La serenitat de les seves obres va canviar, i va deixar pas a les imatges mes expressives i dramàtiques, els colors es van tornar foscos, i les pinzellades eres cada cop me agressives .

Unes de les obres mes importants es “Tormenta de lluvia sobre el mar”, aquesta obra ens mostra el paisatge molt agitat i torbador, els núvols negres, carregats d’aigua poc a poc van perdent la seva forma, cada cop son mes dens, amb taques esteses mitjançant un moviment agressiu de espàtula. Els traçats empastats es posen per a dibuixar l’aigua, el mar es pot apreciar molt poc, tan sols amb una línia en tot el quadre. La descomposició del cel ens mostra la pintura de sigles anteriors.
Constable va influir molt en los impressionistes tant en el tema com en la forma, el paisatge es el principal motiu, els canvis de llum i els seus canvis sobre el tema representat, se expressa a traves de les pinzellades soltes i desfetes, la importància de la matèria contribueix a crear textures a la tela.

En la meva opinió aquesta quadre esta molt be representat, sobre tot la pluja, amb tots els seus detalls, els mes grans i els mes petits.

Bibliografia:

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...