Pintura del Romanticisme

La pintura del romanticisme, es salta les normes, suposa un moment de renovació tècnica i estètica, te diverses conseqüències en el futur.
Com la utilització de diferents tècniques, com l’oli, les aquarel·les, els gravats i les litografia, comença a valorar-ne la textura, comencen les superfícies rugoses junt amb formes mes utilitzades, les pinzellades eren lliures, vives i plenes d’expressió, apareix el color front les línies, es recupera la potencia del color, lliurant-se de les formes i els límits molts definits, la llum es molt important, les graduacions es posen donant efecte teatral i efectista, composicions dinàmiques, marcats per línies corbes i gestos dramàtics, els temes son variats, el paisatge s’utilitza per a transmetre estats d’ànim, dominat per l’infinit de la natura.
Altres temes son els desastres religiosos, retrat de l’exòtic i fantàstic.
Els dos autors mes representatius son Géricault i Delacroix, caracteritzats per donar color, la representació de la força, de la voluntat i energia.
De Géricault destaca la seva obra “La Balsa de la Medusa” : es converteix en un fet polític en contra de la positivitat del govern. Als seus quadres aconsegueix l’efecte de la pluja, empastant el quadre, empastifant-lo i raspant la pasta aplicada a la tela, i així aconsegueix la transparència i els difuminats.

De Delacroix destaca “La Matanza de Quios”, a on reflectia la matança realitzada per les tropes turques en contra dels grecs. Però l’obra mes notable es el quadre que commemora la revolució de 1830 “La libertad guiando el pueblo”.

Bibliografia:


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...