Pal de la pluja

En una antiga època, es pensava que crear el so de la pluja portaria turmenta, en les comunitats indignes, per això va ser creat el pal de la pluja, un instrument de percussió que utilitzaven per a les celebracions religioses. De aquí provenen les poder màgics d’aquest instrument.

El instrument era un tub llarg i buit, el pal de la pluja o pal d’aigua es troba emplenat amb petites pedres o llavors, al seu interior es claven petits palets de bambú o fusta, formant una espiral que s’estén a tot el llarg de la figura. Quan el tub s’inclina suaument les llavors cauen i colpejant els palets produeixen un so que s’assembla a la pluja o a aigua caient.
No existeix un origen determinat sobre el pal de la pluja però es creu que els asteques el van inventar i desprès va arribar a America del Sur, a principis del 1900.

Existeixen una varietat molt amplia de pals de pluja i cadascuna compleix una funció especifica. Els tubs son de 80 cm, sempre s’utilitzen per a les celebracions indignes com el Inti Raymi que vol dir “festa del Sol”, era una antiga cerimònia religiosa andina, i els pals de 40 cm son utilitzats com a teràpies relaxants, per el so i anti estres que produeix.





Bibliografia:


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...