Materials creats per la pluja

Quan plou a les ciutats es formaria uns enrenous sinó fos per diferents invents creats per l'home al llarg del temps per tal de fer més senzilla la canalització de l'aigua. Ara revisarem les més comunes:

Home apilant teules
·Teules: les teules és situen a la teulada (d'aqui bé el nom). Tenen una forma rectangular però amb una corbatura al centre. Aquestes es col·loquen agrupades i pels espais on queda la part fossa es per on baixa l'aigua de pluja. La seva funció és dirigir l'aigua fins a una canonada que es situa als bordes del teulat i aquest porten l'aigua fins al terra. 


Clavaguera
·Desaigües: son uns grans sistemes de canalització de l'aigua de pluja sobretot per ocasions on l'aigua cau amb més quantitat. Als carrers hi ha forats (clavegueres) a ambdues bandes per on cau l'aigua de pluja que baixa pels carrers. Tota aquesta aigua es dirigeix per sota dels carrers en grans circuits d'aigües (desaigües) 

L´home a evolucinat molt amb les seves tècniques per facilitar moltes coses i el cas de poder redirigir l'aigua per aprofitar-la es un d'ells.

Fonts: pròpia 

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...